MENÜ

Pannon Breeding kutatói nap Törökszentmiklóson

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. Pannon Breeding GINOP 2.2.1-15-2017-00042 programjának kutatócsoportjai, december 12-én kutatói napot tartottak az Almásy kastélyban. A kutatási program indulása óta hagyománnyá vált, hogy a konzorciumi tagok kutatócsoportjainak képviselői miden kutatási év végének közeledtével mérleget vonnak a program céljainak időarányos teljesítéséről. A megbeszélésen mind a 22 kutatócsoport egy-egy rövid prezentációban bemutatta az évben elvégzett munkáját, és részeredményeit.

Ez a rendezvény elsődlegesen azt célozza, hogy a vezető kutatók, a projekt menedzsment, illetve a konzorcium vezetői értesüljenek a különböző kutatási csoportok munkájának eredményeiről, állásáról, ugyanakkor az egyes kutatócsoportok is megismerjék a többiek munkáját.

A kutatás célja a tudományos eredmények elérésén túl bizonyos termékek fejlesztése. A program eredményeként szárazság és sziktűrő gabonafélék, fokozottan ellenálló rózsafajták, egynyári virágok, évelő növények valamint díszfák, díszcserjék kerülnek kiszelektálásra.  Ezen felül szárazságtűrő gyepmag keverékek fejlesztése és fitoremediációs növények vizsgálata is folyik.

A konzorcium vezetősége nagy jelentőséget tulajdonít és ezért lehetőséget biztosít a tudományos eszmecserére, a tapasztalatok megosztására. Összességében megállapítható, hogy a program időarányosan halad, a változásokat a projekt menedzsment segítségével kezeltük. A program két hatósági ellenőrzésen sikeresen teljesített. A program az egyeztetett terveknek megfelelően a jövő évben tovább folytatódik.