MENÜ

Szolgáltatásaink

Növénytermesztés

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. összesen mintegy 3900 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztést. Szántóterületeinknek mintegy 86 százaléka korszerű öntözőberendezéssel van ellátva.

Lovászat

A lótenyésztés hagyománya az 1820-as évekre nyúlik vissza Szenttamáson. Társaságunk ménesének jelenleg is az impozáns törökszentmiklósi-szenttamási kastélyhoz tartozó istállóépületek adnak otthont.

Szarvasmarha tenyésztés

A szarvasmarha-tenyésztés 2010-ig társaságunk meghatározó tevékenysége volt. Tejelő tehenészetünk  megyénk egyik legjelentősebb szarvasmarha állományát jelentette. 

Vetőmagüzem

Társaságunk eredményessége szempontjából meghatározó a Vetőmag-feldolgozó üzemünk tevékenysége is. A TM Zrt. jogelődje, 1959-ben építette fel első vetőmag-feldolgozó üzemét Szenttamáson.

PANNON RÉGIÓ NÖVÉNYEINEK GENETIKAI HASZNOSÍTÁSA GINOP 2.2.1-15 2017-00042

A konzorcium „A Pannon régió növényeinek genetikai hasznosítása” címmel 2016- ban pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatalhoz és a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz.

Vadászat

Vadászterületünk az alföldön helyezkedik el, amelyek jelentős része mezőgazdasági terület. Társaságunk mintegy 4250 hektárnyi kiterjedésű vadászterületen gazdálkodik, ahol számos apró- és nagyvad megtalálható.

Mezőgazdasági gépi szolgáltatások

A szolgáltató ágazat elsődleges feladata Társaságunk gépesített szántóföldi munkáinak elvégzése és a tömegtakarmány betárolása.

TM ZRT. SZARVASMARHATARTÓ TELEP FEJLESZTÉSE SZENTTAMÁSON VP2-4.1.1.3-16

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. a Szenttamási szarvasmarhatartó telep korszerűsítését Magyarország Kormánya által meghirdetett VP2-4.1.1.3-16 kódszámú Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése című Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által támogatott forrásból valósította meg.

Kastély

A török hódoltság korában lakatlanná vált Szenttamás-pusztát az Almásy család telepítette be újra, ők 1716-ban és 1720-ban szereztek birtokjogot a Törökszentmiklóst környező területekre.