MENÜ

Növénytermesztés

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. összesen mintegy 3900 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztést: területeink a szenttamási, vadasi és csorbai kerületeinkben találhatóak.

Szántóterületeinknek mintegy 86 százaléka öntözhető, amely korszerű lineár öntözőberendezéssel van ellátva. Mindez lehetővé teszi az igényes intenzív kultúrák biztonságos termesztését. Az öntözésfejlesztés mellett nagy gondot fordítunk a meliorációra is. Szántóink átlagosan 27,47 AK értékűek.

A szántóföldi növénytermesztés fő feladata a Vetőmag-feldolgozó Üzemünk alapanyaggal történő ellátása, az állattenyésztési részleg számára szükséges tömegtakarmány megtermelése, a fennmaradó területeken árunövény termesztése folyik.

Az összes szántóterületből csaknem 800 hektáron állítunk elő hibridkukoricát, 800 hektáron őszi búzát, de meghatározó a napraforgó, a pillangós növények, a repce, a silókukorica, zöldborsó és csemegekukorica termesztése is.

Jelenleg két cég – Pioneer HiBred Zrt., Bázismag Kft. – partnereként termelünk vetőmagot. Az elkövetkezendő években a vetőmagtermesztésre – hibridkukorica előállítására – helyezzük a hangsúlyt.

Környezeti értékeink védelme hangsúlyos szerepet tölt be tevékenységünkben. Ennek érdekében csatlakoztunk az Agrár Környezetgazdálkodási Programhoz is. Figyelembe véve természeti adottságainkat, mindenkor az aktuális piaci és vevői igényekhez mérten alakítjuk vetésszerkezetünket.
A technika fejlődésével folyamatosan lépést tartunk. Termésátlagaink minden évben elérik az országos átlagot, sok esetben meghaladják azt, köszönhetően a korszerű, fejlett technológiák alkalmazásának és nem utolsó sorban az innovatív szakértői háttérnek.

n127953278623_n (1)
n127953276013_n
n127953275212_n