MENÜ

Cégtörténet

“Ha a föld isten kalapja, Hazánk a bokréta rajta!” (Petőfi)

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zártkörűen Működő Részvénytársaságot 1993. január 1-jén alapította az Állami Privatizációs Vagyonkezelő Rt., a Törökszentmiklósi Állami Gazdaság általános jogutódjaként. Az átalakulást követő profiltisztulás eredményeként 1994-ben alakult ki a társaság ma is meglévő termelési szerkezete, a kárpótlási folyamat lezárásával pedig a jelenlegi üzemnagyság.

2001-től a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Részvénytársaság tulajdonosi szerkezetében jelentős változás állt be, annak hatására, hogy a Társaságot egy kormányhatározat alapján privatizációra jelölték.

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. területe a Tiszántúl Nagykunsági részén, Jász-Nagykun-Szolnok megye középső területén található. Társaságunk földterületei 8 község határában helyezkednek el, mintegy 3900 hektáron. Földjeink természeti adottságaira jellemző a területek sík elhelyezkedése, a talajtípusok változatossága. Nagyobbrészt réti csernozjom és csernozjom talajok keverednek kisebb részben szikes talajokkal. Az éghajlat szélsőségesen kontinentális, az éves csapadék mennyisége 300-450 mm, amely az országos átlag alatt van.

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. fő tevékenységi körei a növénytermesztés, a vetőmag feldolgozás, a mezőgazdasági gépi szolgáltatás, az állattenyésztés, valamint kiemelendő a lovászat és a vadászat is. Társaságunk kialakult partneri körrel rendelkezik. Megtermelt áruinkat elsősorban a hazai piacokon értékesítjük, de egyes termények esetében, azok exportra történő kikészítésével az EU piacain is megjelenünk.

Cégünk a növénytermesztés és növényvédelem, a vetőmag és szemestakarmány szárítása és keverése, a karbantartási szolgáltatások, valamint a tejtermelés és szarvasmarha-tenyésztés területén az ISO 9001:2015 szabvány alapján tevékenykedik, eleget téve a szigorú minőségi elvárásoknak és követelményeknek.

A Társaság folyamatosan fejlődik, bővül. 2012-re fejeződtek be a szenttamási vetőmagüzem fejlesztési munkálatai, melynek keretében tovább bővült a feldolgozó gépsor, valamint egy új, korszerű fosztósor is beépítésre került. A közel egymilliárd forintos beruházás jelentős részben a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében elnyert pályázatnak köszönhetően valósult meg.

Tevékenységeinkről bővebben a Szolgáltatásaink menüpontban olvashat.