MENÜ
Cégtörténet

“Ha a föld isten kalapja, Hazánk a bokréta rajta!” (Petőfi)

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zártkörűen Működő Részvénytársaságot 1993. január 1-jén alapította az Állami Privatizációs Vagyonkezelő Rt., a Törökszentmiklósi Állami Gazdaság általános jogutódjaként. Az átalakulást követő profiltisztulás eredményeként 1994-ben alakult ki a társaság ma is meglévő termelési szerkezete, a kárpótlási folyamat lezárásával pedig a jelenlegi üzemnagyság.

2001-től a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Részvénytársaság tulajdonosi szerkezetében jelentős változás állt be, annak hatására, hogy a Társaságot egy kormányhatározat alapján privatizációra jelölték.

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. területe a Tiszántúl Nagykunsági részén, Jász-Nagykun-Szolnok megye középső területén található. Társaságunk földterületei 8 község határában helyezkednek el, mintegy 3900 hektáron. Földjeink természeti adottságaira jellemző a területek sík elhelyezkedése, a talajtípusok változatossága. Nagyobbrészt réti csernozjom és csernozjom talajok keverednek kisebb részben szikes talajokkal. Az éghajlat szélsőségesen kontinentális, az éves csapadék mennyisége 300-450 mm, amely az országos átlag alatt van.

created by dji camera
Szolgáltatásaink

Növénytermesztés

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. összesen mintegy 3900 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztést. Szántóterületeinknek mintegy 86 százaléka korszerű öntözőberendezéssel van ellátva.

Lovászat

A lótenyésztés hagyománya az 1820-as évekre nyúlik vissza Szenttamáson. Társaságunk ménesének jelenleg is az impozáns törökszentmiklósi-szenttamási kastélyhoz tartozó istállóépületek adnak otthont.

Szarvasmarha tenyésztés

A szarvasmarha-tenyésztés 2010-ig társaságunk meghatározó tevékenysége volt. Tejelő tehenészetünk – Holstein-fríz törzsállománnyal – megyénk egyik legjelentősebb szarvasmarha állományát jelentette.

Vetőmagüzem

Társaságunk eredményessége szempontjából meghatározó a Vetőmag-feldolgozó Üzemünk tevékenysége is.

PANNON RÉGIÓ NÖVÉNYEINEK GENETIKAI HASZNOSÍTÁSA GINOP 2.2.1-15 2017-00042

A konzorcium „A Pannon régió növényeinek genetikai hasznosítása” címmel 2016-ban pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatalhoz…

Vadászat

Vadászterületünk az alföldön helyezkedik el, amelyek jelentős része mezőgazdasági terület. Társaságunk mintegy 4250 hektárnyi kiterjedésű vadászterületen gazdálkodik, ahol számos apró- és nagyvad megtalálható.

Mezőgazdasági gépi szolgáltatások

A szolgáltató ágazat elsődleges feladata Társaságunk gépesített szántóföldi munkáinak elvégzése, valamint a szarvasmarha telepek tömegtakarmányának és alomszalmájának betárolása.

Kastély

A török hódoltság korában lakatlanná vált Szenttamás-pusztát az Almásy család telepítette be újra, ők 1716-ban és 1720-ban szereztek birtokjogot a Törökszentmiklóst környező területekre.

 

Híreink
Munkatársaink
Tacopulosz Péter
Tacopulosz Péter

cégvezető

Mickucza Péter
Miskucza Péter

agrárgazdasági igazgató

Debreczeni János
Debreceni János

növénytermesztési divízió igazgató

Szarka Lajos
Szarka Lajos

vetőmagüzemi divízió igazgató

Gonczi_Istvan
Gönczi István

szarvasmarha divízió igazgató

Szuna Szabolcs
Szuna Szabolcs

lovászati divízió igazgató

Fejes_Istvan_web
Fejes István

kastély létesítményvezető

Stamp_Tamas_web
Stamp Tamás

vadászati divízió igazgató

Záhorszky_Gábor_web
Záhorszky Gábor

szolgáltatási divízió igazgató

Babják Csilla
Babják Csilla

beszerzésekért felelős tanácsadó

tm-címer.png

tejüzem igazgató

Posztós István
Posztós István

Pannon Breeding

értékesítési vezető

Várhelyi_Andrea_web
Várhelyi Andrea

Pannon Breeding

projekt koordinátor

Partnereink